مریم رجوی: علی خامنه ای در ضعیف ترین نقطه است فشار را بیشتر کنید
روز چهارشنبه ۱۵ بهمن مریم رجوی با خبرگزاریهای فرانسه، فاکس نیوز گفتگو کرد: خانم رجوی در این مصاحبه ها ضمن استقبال از محاکمه دیپلمات ایران در بلژیک آن را یک دادگاه تاریخی خواندند و گفتند: علی خامنه ای اینک در ضعیف ترین نقطه خود است و خواستار فشار بیشتر بر او شدند.
گفتگوی خبرگزاری فرانسه با مریم رجوی -۳فوریه۲۰۲۱ (۱۵بهمن۱۳۹۹) نوشت:
مریم رجوی پرزیدنت شورای ملی مقاومت ایران گفت: «رژیم در تمامیتش در این دادگاه محاکمه میشود، این یک تروریسم دولتی است». وی گفت پروژه سوءقصد «در بالاترین سطح» رژیم ایران تصمیمگیری و تأیید شده است.
دیپلمات رژیم ایران، اسدالله اسدی که در زمان واقعه در وین خدمت میکرد، متهم است این سوءقصد علیه گردهمایی سالانه شورای ملی مقاومت ایران در ویلپنت در حومه پاریس را در ژوئن ۲۰۱۸ تدارک دیده است.
برای این دیپلمات حکم ۲۰ سال زندان و برای سه متهم هم پرونده وی – یک زوج ایرانی بلژیکی و یک پناهنده ایرانی در بلژیک، بین ۱۵ تا ۱۸ سال زندان درخواست شده است.
مریم رجوی گفت: «اگر آنها در توطئه خود موفق میشدند، یک فاجعه به بار میآمد» چرا که هزاران نفر در ویلپنت در میتینگ شرکت داشتند.
قضاییه بلژیک به سرعت به سرنخ اسدی رسید که روز قبل از واقعه در لوکزامبورگ در حال تحویل یک بسته حاوی بمب به این زوج بود.
او در اول ژوئیه در آلمان دستگیر شد. وی در این کشور، دیگر از مصونیت دیپلماتیک برخوردار نبود. این پرونده که مخلوطی از جاسوسی و تروریسم است، باعث تنشهایی بین ایران و چندین کشور اروپایی شده است.
در اکتبر ۲۰۱۸، پاریس وزارت اطلاعات رژیم ایران را متهم کرد که پشت این سوء قصد شکست خورده بوده است. تهران این امر را بهشدت تکذیب کرد.
مریم رجوی اضافه کرد: «ما خواهان اجرای عدالت هستیم ولی همچنین انتظار داریم که اروپا واکنش نشان بدهد و تحریمهای همهجانبه علیه رژیم ملاها» اعمال کند. وی خواهان «بسته شدن سفارتهای رژیم در اروپا و اخراج مأموران ان و برچیده شدن شبکههای جاسوسیاش» شد.
او تأکید کرد در غیر این صورت رژیم ایران هیچ بهایی برای جنایاتاش نمیپردازد.
مریم رجوی: علی خامنه ای در ضعیف ترین نقطه است فشار را بیشتر کنید
در همین روز فاکس نیوز نوشت: رهبر گروه اصلی مقاومت ایران به فاکس نیوز میگوید: «رژیم در ضعیفترین نقطه حیات خودش ظرف ۴۲سال گذشته قرار دارد. رژیم از نظر اقتصادی ورشکسته است. ارز رسمی کشور با سقوط آزاد مواجه است، فساد تار و پود این رژیم را فراگرفته است».
رجوی رئیسجمهور شورای ملی مقاومت ایران است که جبههیی متشکل از سازمانهای مقاومت ایران است که متعهد به سرنگونی رژیم ایران هستند. او یک برنامه ۱۰ مادهیی را ارائه کرده که میخواهد یک ایران دموکراتیک و مبتنی بر جدایی دین از دولت را بنا نهد و بسیار با دیکتاتوری مذهبی که در حال حاضر بر سرکار است، متفاوت خواهد بود.
در سالهای اخیر، رژیم هم در داخل کشور و هم در خارج، تحت فشار بوده است. کشور با ویروس کرونا درب و داغان شده و منجر به پنهانکاری شده است. در عینحال، دولت ترامپ در سال۲۰۱۸ از توافق اتمی خارج شد و شروع به اعمال مجدد موجی از تحریمهای فلجکننده نمود.
وضعیت رو به نزول اقتصادی و استمرار مقابله در برابر سرکوب مخالفان، منجر به چند قیام در کشور شده است، بهخصوص در نوامبر ۲۰۱۹ و ژانویه ۲۰۲۰. دولت آمریکا تخمین زد که بیش از ۱۰۰۰نفر در جریان سرکوب قیام نوامبر کشته شدند.
خانم رجوی گفت: «مردم بهغایت ناراضی و خشمگین هستند. قیامهای نوامبر ۲۰۱۹ و ژانویه ۲۰۲۰ بهخوبی خواسته مردم برای تغییر رژیم را نشان داد. در اثر سیاستهای جنایتکارانه این رژیم تاکنون دست کم ۲۱۰هزار نفر قربانی کرونا شدهاند که غیرقابل مقایسه با هر کشور دیگری است. چیزی که خشم مردم را نسبت به رژیم، مضاعف کرده است».
اما روشن نیست تا چه میزانی دولت بایدن این فشار را حفظ خواهد کرد. دولت بایدن مطرح کرده که میخواهد به توافق اتمی ۲۰۱۵ برگردد و وزیر خارجه ایران اخیراْ به پرزیدنت بایدن توصیه کرد که گام اول را برای احیای توافق با «رفع همه تحریمها از زمانی که رئیسجمهور سابق پرزیدنت دونالد ترامپ به قدرت رسید، بردارد».
مریم رجوی: علی خامنه ای در ضعیف ترین نقطه است فشار را بیشتر کنید
خانم رجوی به فاکس نیوز گفت هنوز هیچ ارتباطی بین شورا و دولت بایدن نبوده است. وقتی از وی سؤال شد که پیام وی به بایدن در مورد اینکه چگونه با رژیم برخورد کند، چه خواهد بود، او گفت ایجاد دمکراسی باید یک اولویت باشد.
رجوی گفت: «هر سیاستی در قبال این رژیم باید خواسته اکثریت عظیم مردم ایران که در قیام ۲۰۱۹ به بارزترین شکلی بیان شد، یعنی پایان دادن به استبداد مذهبی و استقرار یک حکومت دموکراتیک را در نظر بگیرد. حقوقبشر باید در قلب این سیاست قرار گیرد و رژیم ایران باید بهخاطر نقض وخیم حقوق بنیادین مردم ایران مورد حسابرسی قرار گیرد».
شورا و سایر مخالفان رژیم از نزدیک نظارهگر محاکمه یک دیپلمات ایرانی هستند که متهم است مسئولیت توطئه سال۲۰۱۸ برای انفجار گردهمایی شورا در پاریس را برعهده داشته است. این هفته یک حکم صادر خواهد شد.
اسدالله اسدی، یک دیپلمات رژیم ایران مستقر در وین، یکی از چهار نفری بود که بهخاطر یک توطئه ادعایی علیه گردهمایی سالانه مخالفان ایرانی در پاریس دستگیر شد. هر یک از آنها با ۲۰سال زندان بهخاطر تلاش برای کشتار تروریستی و شرکت در فعالیتهای یک گروه تروریستی مواجه هستند.
دادستانها ادعا میکنند که این توطئه توسط بالاترین سطوح دولت ایران طراحی شد. ایران مکرراْ مسئولیت در این توطئه را نفی کرده است. اسدی این اتهامات را رد کرده است و وکیل وی مدعی شده که «دادگاه صلاحیت قضاوت درباره او را بهخاطر موقعیت دیپلماتیکش ندارد».
رجوی به فاکس نیوز گفت این توطئه توسط رهبران رژیم، از جمله ولیفقیه، علی خامنهای و حسن روحانی، مورد تأیید قرار گرفت و مطرح کرد که این محاکمه نشان میدهد که آنچه که وی آن را «سیاست استمالت» توصیف نمود، رهبران رژیم را تشجیع کرده است.
وی گفت: «پیام این محاکمه برای جهان این است که هیچ میزان از امتیازات اقتصادی و سیاسی نمیتواند تغییری در رفتار رژیم ایجاد کند. تروریسم بخشی از دی.ان.ای این رژیم است که همه جناحهای رژیم در آن منفعت دارند. جزیی از استراتژی رژیم برای بقا است. این محاکمه نشان میدهد که زمان پایان دادن به سیاست مماشات و اتخاذ یک سیاست قاطع فرا رسیده است. این رژیم فقط زبان قاطعیت را میفهمد».
رادیو فردا مریم رجوی میگوید از طریق محاکمه اسدی کل رژیم ایران محاکمه میشود
مریم رجوی، رئیس شورای ملی مقاومت، محاکمه اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی متهم به توطئه برای بمبگذاری در اجتماع این گروه را «تاریخی» توصیف کرد، چرا که به گفته او از این طریق، «کل رژيم ایران محاکمه میشود».
اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی شاغل در اتریش، به اتهام توطئه برای بمبگذاری در اجتماع شورای ملی مقاومت در ژوئن ۲۰۱۸ در حومه پاریس، مدتی پیش بازداشت شد و در حال حاضر، جریان دادرسی او در بلژیک به پایان رسیده است.
دادگاه شهر آنتورپ قرار است روز ۱۶ بهمن حکم خود را درباره این پرونده صادر کند.
مریم رجوی روز چهارشنبه ۱۵ بهمن در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت: «در این دادگاه تمامیت رژیم ایران محاکمه میشود و مسئله تروریسم دولتی است».
او تاکید کرد که دستور این حمله توسط «عالیترین سطوح حکومت» ایران صادر شده بود.
در صورت اثبات جرم اسدالله اسدی احتمالا او به ۲۰ سال زندان محکوم خواهد شد.
همچنین سه متهم دیگر پرونده شامل یک زوج ایرانی-بلژیکی و یک ایرانی مقیم خارج کشور، احتمالا به ۱۵ تا ۱۸ سال زندان محکوم خواهند شد.
پلیس بلژیک در ژوئن ۲۰۱۸ اعلام کرد که انتقال مواد منفجره به فرانسه برای بمبگذاری را خنثی کرده است. قرار بود در گردهمایی شورای ملی مقاومت تعدادی از افراد سرشناس از جمله رودی جولیانی، وکیل سابق دونالد ترامپ، شرکت کنند.
دولت فرانسه اکتبر پارسال وزارت اطلاعات ایران را به طراحی و اجرای این توطئه متهم کرد.
بهرغم تکذیب این اتهام از سوی جمهوری اسلامی، این موضوع باعث ایجاد تنش در روابط ایران و اروپا شده است.
مریم رجوی در بخش دیگری از مصاحبه با خبرگزاری فرانسه افزود: «ما خواستار اجرای عدالت و در عین حال، تحریم کامل رژیم ملاها از سوی اتحادیه اروپا هستیم».
مریم رجوی: علی خامنه ای در ضعیف ترین نقطه است فشار را بیشتر کنید
خانم رجوی خواستار بستن سفارتخانههای ایران در کشورهای اروپایی، اخراج ماموران اطلاعاتی و متلاشی کردن شبکه جاسوسی حکومت ایران شد.
او افزود: «عدم اجرای این اقدامات به این معناست که حکومت ایران برای جرایم خود هیچ هزینهای نمیپردازد».
سازمان مجاهدین خلق در آخرین دهه حکومت سلطنتی ایران فعالیت خود را به عنوان یک گروه سیاسی-نظامی آغاز کرد.
اين سازمان از انقلاب بهمن ۵۷ به رهبری آیتالله خمینی حمایت کرد اما به فاصله کوتاهی پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی به صف مخالفان آن پیوست و کارزار خود را برای سرنگونی آن آغاز کرد.
چند هزار نفر از اعضا و هواداران این گروه در سرکوبهای دهه شصت و اعدامهای گسترده مخالفان در سال ۶۷ اعدام شدند.
این سازمان در جنگ ایران و عراق با رژیم صدام حسین همکاری میکرد و پس از پایان جنگ، دو بار به مناطق غربی ایران حمله نظامی کرد که در هر دو مورد با شکست مواجه شد.
اتحادیه اروپا در سال ۲۰۰۹ و دولت آمریکا نیز در سال ۲۰۱۲ این سازمان را از فهرست گروههای تروریستی خارج کردند.