ترس علی خامنه ای این است که بایدن با پنبه سرش را ببرد و چیزی عوض نشود
در آستانه تحلیف ریاست جمهوری جدید آمریکا دلهره و دل تپش آخوندها بیشتر و بیشتر میشود، همه شواهد و قرائن چنین نشان میدهد که چیز زیادی عوض نخواهد شد.
در نخستین سخنرانی معمولاً رییس جمهور چشماندازی از برنامهها و دیدگاه خود را به آمریکاییها (و مردم جهان) ارائه میدهند. و علی خامنه ای گوش بزنگ است.
اما پیش از او «آنتونی بلینکن»، گزینه پیشنهادی «جو بایدن»، برای وزارت خارجه در جلسه تأیید صلاحیت خود در مجلس سنا به سیاست خارجی دولت آتی پرداخت و در پاسخ به سوال سناتور رابرت منندز رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنا مبنی بر اینکه آیا با کنگره برای رسیدن به اجماع در خصوص ایران و مقابله با این کشور به عنوان یک چالش همکاری خواهد کرد گفت: «پاسخ این سئوال مثبت است.»
وی اضافه کرد: «هنگامی که صحبت از سیاستی تا این حد چالش انگیز یعنی مقابله با ایران مطرح است، اگر بتوانیم درباره این مسائل همفکری کنیم در وضعیت بهتری قرار خواهیم داشت.»
او سپس گفت: «در خصوص ایران دو نکته وجود دارد. اول اینکه، بایدن به این گزاره که ایران به سلاح هسته ای دست پیدا نخواهد کرد متعهد است و می دانم که همه ما در این کمیته در خصوص این هدف هم نظریم.»
بلینکن در ادامه اضافه کرد:
«ایران مجهز به سلاح هسته ای یا در آستانه دستیابی به آن و یا با ظرفیت ساخت چنین سلاحی در کوتاه مدت، در زمینه های اقدامات مخرب دیگر اعم از حمایت از تروریسم، و یا بی ثبات کردن منطقه کشوری خواهد بود که اقدامات خطرناک تری نسبت به الان انجام خواهد داد.»
از سوی دیگر ژنرال لوید اوستن ، نامزد بایدن برای وزارت دفاع آمریکا نیز در یک موضغگیری گفته است : رژیم ایران تهدیدی برای شرکای آمریکا و نیروهای آمریکایی در منطقه است.
ترس علی خامنه ای این است که بایدن با پنبه سرش را ببرد و چیزی عوض نشود
همین موضعگیریها و مشابه آن سبب شده است که کیهان بازگشت بایدن به برجام را کف سیاستهای بایدن در رابطه با ایران بداند و نه سقف آن، کیهان نوشت:
«بایدن و اطرافیانش از ترامپ هوشمندتر هستند و نقدشان هم به ترامپ این بود که چرا رسماً از برجام خارج شد.
اگر ما بودیم در برجام میماندیم و از (نظام) امتیاز بیشتری میگرفتیم.
الآن هم صحبت از بازگشت به برجام با همین رویکرد است که در حوزههای دیگر امتیاز بگیرند که این به نفع (نظام) نیست».
در همین رابطه آرمان هم با طرح همین موضوع نوشت:
«اصولگرایان تندرو با استفاده از رسانههایی که دارند بر طبل و شیپور خواهند کوبید که دیدید با آمدن جو بایدن چیزی عوض نشد».
آرمان نتیجه میگیرد: «با آمدن بایدن قرار نیست که نه تحریمها برداشته شود، نه چراغ سبزی به تهران نشان داده شود واقع مطلب آن است که با اینکه این رؤسای جمهور در آمریکا گرایشهای مختلفی در آمریکا داشتهاند اما هیچچیز در رابطه با تهران تغییری نکرده است».
این رسانه در انتها تغییر سیاست آمریکا را منوط به عقب نشینی رژیم از مواضعش دانسته است.
در ادامه هم تغییر سیاست آمریکا در قبال رژیم را مشروط به عقبنشینی نظام از مواضعش دانسته است.
حالا اینها را به هشدار جوزپ بورل رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا به رژیم آخوندی درباره نقض برجام اضافه کنید:
«تولید اورانیوم توسط رژیم ایران بازگشت آمریکا به برجام را به خطر میاندازد.
این برنامهها میتواند تلاش دیپلماتیک برای احیای توافق هستهیی در دوره بایدن را به شکست بکشاند». (خبرگزاری فرانسه)