بودجه ۱۴۰۰ نمایانگر ضعف شدید خامنه ای در بدترین وضعیت و بر پایه مذاکره بنا شده
نظام ولایت فقیه همه چیزش را برای داشتن امنیت میدهد اما ناگهان در قلب تهران بالاترین مسئول حفظ امنیت آش و لاش میشود.
در همین راستا و برای نگهبای از همین امنیت کذایی روحانی در بودجه بندی سال ۱۴۰۰ بودجه سازمان سپند تحت کنترل فخری زاده که مسئولیت ساختن بمب اتمی را بر عهده دارد از ۴۰ میلیارد تومان به ۲۴۵ میلیارد تومان افزایش داد.
او هم چنین در یک بالانس بودجه ای به مبلغ ۵.۸ میلیارد تومان برای بنیاد دختر قاسم سلیمانی اختصاص داد. این دولتی است که برای مردم کرونا زده هیج کاری نمیکند و کارگران برای نان شب محتاجند چه برسد به اینکه بتوانند هزینه های بهداشت و درمان خود را بدست آورند.
آخوند روحانی میزان بودجه نظامی را نسبت به سال گذشته ۱۲هزار میلیارد تومان افزایش داده است.
بودجه جامعه المصطفی ۴۶۵ میلیارد تومان، در نظر گرفته شد، موسسهای که این بودجه را برای تربیت طلاب خارجی و تروریسم و بنیادگرایی در خارج از کشور هزینه میکند.
در کلیت بودجه نهادهای مذهبی در سال ۱۴۰۰ افزایش عجیبی داشت و به طور کلی ۵۰ درصد بیشتر از امسال است. در حالیکه بودجه عمرانی کشور تنها ۱۸ درصد افزایش پیدا کرد.
بودجه ۱۴۰۰ نمایانگر ضعف شدید دستگاه خامنه ای بر پایه مذاکره بنا شده
بودجه صداوسیما در سال ۱۴۰۰ با رشد ۳۵ درصدی مواجه شده و این رقم برابر با بودجه ۲۰ استان کشور است.!
اما هر گاه بحث مشکلات مردم مطرح میشود، حکومتیها میگویند تحریم هستیم!
۳۵ میلیارد تومان برای دخالت در زندگی خصوصی مردم، ممانعت برای آزادیهای اجتماعی، ممانعت برای آزادی پوشش بانوان. به ستاد امر به معروف تعلق گرفت.
البته بودجه دولت حسن روحانی در صورتی است که نفت بالغ بر دومیلیون و سیصد هزار بشکه و هر بشکه ۴۰دلار به فروش برود.
چیزی که از همین امروز موضوع دعواست، چرا که این بودجه بندی را بر آب سوار میکند.
یک اقتصاد دان حکومتی در باره این بودجه میگوید: فاجعه است، با این بودجه میخواهند خود را برای مذاکرات آماده کنند، این که در بودجه ۱۴۰۰ بنویسند فروش ۲.۳میلیون بشکه نفت، معنی اش چه میتواند باشد، علامت ضعف به بیرون از مرزها؟!
محمدرضا یزدی زاده ادامه میدهد : بودجه ۱۴۰۰در واقع فاجعه ۱۴۰۰ است، اولین تاثیر بودجه این است که وضعیت کشور را در مذاکرات احتمالی در بدترین وضعیت ممکن قرار می دهد.
اعلام این که بودجه مبتنی بر فروش ۲.۳میلیون بشکه نفت بسته شده کافی است که وضعیت ضعیف کشور در مذاکرات مشخص شود.
نرخ دلار در بودجه به توزیع ۲۰۰هزار میلیارد تومان رانت در بودجه بین افراد خاص می انجامد.
دولتهای حاکم بر ایران همواره سرمایههای ملی را بین کارگزاران حکومتی تقسیم میکنند که تضادهایشان خیلی بالا نگیرد. ولی وای بهحال زمانهای که این درآمدهای بادآورده کاهش یابد. مانند وضعیت پر ابهامی که در سال۱۴۰۰ برای رژیم آخوندی متصور است.
بودجه ۱۴۰۰ نمایانگر ضعف شدید دستگاه خامنه ای بر پایه مذاکره بنا شده
خدا میداند در این آشفته بازار، با این وضعیت بیثبات و نامعلوم چه بر سر ردیفهای بودجه میآید! و صاحبان این ردیفها چگونه میخواهند منافع خود را تأمین کنند. یک قلم از این نابسامانی میزان فروش نفت با مشخصات فوق است.
«در این باره واویلای کارشناسان بلند است و نمیخواهند بر پایه خیال و آرزو درآمدی را در بودجه بگنجانند. از سوی دیگر همین کارشناسان که خود و دوستان و فامیلشان را در سختی میبینند نمیتوانند نسبت به درآمد کارمندان بیتفاوت باشند و بخواهند آن را کاهش دهند یا اینکه کمتر از نرخ تورم آن را افزایش دهند. » (جهانصنعت۱۳ آذر۹۹)
بودجه کشور بهطور رسمی دو بخش دارد:
– بودجه عمومی که شامل درآمدها و مخارج بخشهای عمومی کشور است.
– بودجه کل که شامل شرکتها، مؤسسات، بنگاهها و بانکهای دولتی است که از دسترس حسابرسی حتی در مجلس رژیم نیز خارج است.
یعنی نزدیک به ۶۷ درصد بودجه شامل همین بخشی است که هیچکس نمیداند در آن چه خبر است!
از قضا عمده فسادهای حکومتی و رانتهای عجیب و غریب، مربوط به این بنگاهها و مؤسسات مالی وابسته به حکومت است. تعبیری که کارشناسان بیرون از حکومت از این سیاه چالهها بهکار میبرند «تاریکخانه» است.
این فضای پوشیده از تیرگی و دور از دسترس، محل ارتزاق پاسداران، آقازادهها، کارگزاران، و مهرههای حکومتی است که حقوقهای نجومی تنها یک قلم از درآمدهای آنان است.
بودجه ۱۴۰۰ نمایانگر ضعف شدید دستگاه خامنه ای بر پایه مذاکره بنا شده
عادل آذر رئیس پیشین دیوان محاسبات در گفتگو تسنیم روز ۱۱ آذر گفت: «بودجه عمرانی که ما مصرف میکنیم ۴۵درصد آن تبدیل به خروجی میشود. ۵۵درصد آن ریختوپاش است یعنی هر ۱۰۰تومان پولی که شما میدهید ۴۵تومان منجر به راه و جاده و آسفالت و راهآهن و . . . میشود ۵۵تومان آن حیف میشود. . . یکی از گرفتاریهای ساختاری بودجه ما این حیف هاست که اتفاق میافتد. به بخش نظارت هم برنمیگردد قانون ما است می گفتیم چرا این شده است می گفتند قانون است. »
وی اضافه میکندهر بار که نظام به تضادی بر میخورد یک راست سراغ فروش اوراق قرضه میرود و بهشکل بازی پانزی که یک کلاهبرداری شناخته شده است، از مردم مصیبتزده پول میگیرد.
اگر این کار هم افاقه نکرد به سر وقت صندوق توسعه میرود تا خوراک تازهای به سیاه چالههایش برساند. وی در ادامه میگوید: «الان یک مصیبتی به نام صندوق (توسعه ملی) است هرجا کم میآورند از آنجا برمیدارند یا اوراق (قرضه) میفروشند برای مصرف عمومی شان، که آوار شدن بدهی بر سر دولت بعد است.
بودجه ۱۴۰۰ نمایانگر ضعف شدید دستگاه خامنه ای بر پایه مذاکره بنا شده
دلیلش همین تصمیمگیریهای روزمره است اینکه امروز را بگذرانیم امسال را بگذرانیم یک کسی میآید درستش میکند یا فرد دیگری بیاید.
شاید برخی معتقدند که فردا که نظرسنجی میشود نگویند با محبوبیت کمتری رفتم؛ غافل از اینکه اینها تلمبار میشود یک جا سر همه ما خراب میشود». (رادار اقتصاد ـ ۱۱ آذر۹۹)
درست میگوید هر جا کم می آورند دست در جیب مردم میکنند. حتی آینده مردم را هم با هیولایی از بدهی می فروشند.
از این بدهی ها هرگز سهمی برای بهتر شدن زندگی مردم هزینه نشده است. تمام کسریهایی که مداوم بر آن افزوده میشود و در نهایت تورم کمرشکنی که در دوران بیکاریهای میلیونی، و بیشمار بحرانهای دیگر که تلمبار شدهاند، سلولهای خفتهٔ آتشفشانی است که بهقول سرکردهٔ سابق دیوان محاسبات «اینها تلمبار میشود یک جا سر همه ما [تمامیت نظام] خراب میشود»
رژیم ایران که تمام سرمایه های مردم ایران را به فنا داده است، باید در انتظار عاقبت کارش باشد.
در روزی که اراده گرسنگان و شورگران برایشان جهنمی باورنکردنی بسازند.