ایران- بودجه ۱۵۰ سال کرمانشاه خرج یکسال بشار اسد میشود
ایران- بودجه ۱۵۰ سال کرمانشاه خرج یکسال بشار اسد میشود
پیش از زلزله، کرمانشاه یکی از استانهای محروم کشور با انبوهی از جوانان بیکار بود، حالا کرمانشاه زلزلهزده در وضعیتی بهمراتب اسفناکتر قرار گرفته است. «استانداری» کرمانشاه خسارات وارده بر استان را به لحاظ اقتصادی معادل بودجهی ۱۱ سال آن اعلام کرد.
«زلزله کرمانشاه در بهترین حالت ممکن چیزی حدود ٥هزار و ٦٣٢ میلیارد تومان به اقتصاد ایران خسارت وارد کرده است. بودجه سالانه استان کرمانشاه چیزی حدود ٥٠٠ میلیارد تومان است و به این ترتیب، زلزله تقریباً تمام بودجه ١١ سال این استان را به یکباره بلعیده است.»
این برآورد البته برآورد حداقلی و اولیه محسوب میشود و ابعاد خسارات بیشتر از آن میباشد.
طی این زلزله هفت شهر و بیشتر از ٧٧.٥درصد از روستاهای کرمانشاه یعنی چیزی حدود یکهزار و ٩٤٠ روستا ویران شده است. براساس آمارهای اعلام شده ۳۱ هزار خانه بر اثر زلزله ویران و خسارات سنگین به ۷۰۰۰ واحد صنفی و تولیدی وارد شده است. تاسیسات کشاورزی، بیمارستانها و مراکز خدمات درمانی نیز قربانی خسارات سنگین شدهاند. همچنین در این میان صدها مدرسه ویران شده است.
پولها به سوی حرم!
کرمانشاه ویران در حالی بر اثر زلزله به سوی ویرانی بیشتر حرکت کرده است که نظام ولایت فقیه ارقامی بیحساب هزینهی حفظ دیکتاتور سوریه میکند. رسانههای بینالمللی گزارش کردهاند، طی ۶ سال گذشته، نظام مقدس! سالانه بین ۱۵ تا ۲۰ میلیارد دلار به دولت بشار اسد کمک کرده است.
نذیر حکیم از مسئولان ائتلاف ملی اپوزیسیون سوریه در سال ۲۰۱۵در یک کنفرانس در مجلس سنای فرانسه گفت که تا آن زمان حکومت ایران مبلغ ۸۷میلیارد دلار به بشار اسد کمک کرده است.
در گزارش دیگری به نقل از دیمیستورا، نماینده سازمان ملل در سوریه گفته شد که نظام ولایت فقیه، سه برابر بودجه نظامی رسمی خود، یعنی سالانه ۳۵میلیارد دلار، تنها به بشار اسد کمک مالی کرده است.
حزبالله لبنان بهعنوان بخش لبنانی سپاه، طی سیسال گذشته، هر ساله مبلغ یک میلیارد دلار از حکومت ایران دریافت کرده است.
در یک مقایسه بین کمک سالیانه نظام ولایت فقیه به بشار اسد و بودجهای که به یک استان ایران اختصاص داده میشود میتوان به این نتیجه رسید که معادل بودجه ۱۵۰ سال استان کرمانشاه صرف سرپا نگه داشتن دیکتاتور سوریه شده است.
کسی اگر به دنبال شناخت ماهیت سپاه است میتواند بر روی همین مقایسه ساده اندکی درنگ کند و به یاد بیاورد که شهروندان زلزله زده پس از بیش از دو هفته از وقوع زلزله این پاسخ را از کارگزاران حکومت دریافت کردهاند که «اسکان زلزلهزدگان در زمان کوتاه، تحقق نخواهد یافت، و بیش از یک ماه طول خواهد کشید.»
در مقابل ۳۱ هزار واحد مسکونی ویران شده در استان کرمانشاه تنها ۲۰۰ کانکس برای استقرار زلزلهزدگان تهیه شده است آنهم نه از طرف حکومت بلکه از طریق کمکهای مردمی. این در حالی است که به گفتهی عضو «مجلس» از سرپلذهاب، «برودت هوا در روستاها به اندازهای است که خارج از چادرها، به سختی میتوان تردد کرد. آبها نیز گلآلود شده و برای آشامیدن، مطلوب نیست.»