جنگ جناحی بالا گرفته است! در یکی از درگیریهای درونی یکی از آنها لو رفت و مشخص شد که اداره اطلاعات اصفهان عامل انفجار سایت نظنز را تایید کرده است.
قسمتی از تأسیسات هستهیی رژیم در نطنز بامداد پنجشنبه ۱۲تیر ماه دچار سانحه شد.
مقامات رژیم ابتدا درباره علت آن توضیحی ندادند، اما گزارشهایی حاکی از احتمال «خرابکاری» در آنجا منتشر شده است.
در این رابطه روزنامه نیویورک تایمز بهنقل از یک منبع اطلاعاتی گفت: این خرابکاری بر اثر کار گذاشتن یک «وسیله انفجاری»در تأسیسات نطنز بوده است.
سارا برنارد، پژوهشگر مؤسسه علوم و امنیت بینالملل در شهر واشنگتن درباره آتشسوزی در کارگاه مونتاژ سانتریفیوژها در نطنز گفت: «ما تشخیص دادیم که این یک کارگاه مونتاژ سانتریفوژ است.
ما فکر میکنیم که (علت آتش سوزی) ممکن است ژنراتور دیزل و تعدادی از مخازن سوخت متصل به آن بوده باشد.
ما به تصاویر ماهوارهیی نگاهی انداختیم و گوشهیی (از ساختمان) دیدیم که میتواند محل استقرار یک ژنراتور دیزلی باشد؛ طبق لولههای هواکشی که از سقف ساختمان دیده میشود، به ما میگوید که ساختمان مرکز انفجار است».
«صبح روز چهارشنبه ۸مرداد کانال سپاه سایبری مدعی شد عامل اصلی انفجار سایت هسته ای، شخصی به نام ارشاد کریمی است که سالها پیمانکار سایت بوده و راه اندازی چرخه غنی سازی در اختیار وی قرار داشته است.»
دیده بان ایران هم نوشت: حادثهٔ انفجار سایت نطنز پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۹ در تأسیسات هستهای نطنز در شمال استان اصفهان، یکی از مهمترین سایتهای غنیسازی اورانیوم به وقوع پیوست که در همان ساعات اولیه انتشار خبر برخی گمانه زنی های رسانه ای محل «حادثه» را مرکز مونتاژ سانتریفوژ ایران اعلام کردند.
کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی ابتدا گفت خساراتی به مجموعه وارد نشده اما ۳ روز پس از این انفجار گفت: “خسارتهای مالی قابل توجه بود اما همانطور که دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی اعلام کرده است، الان مراجع امنیتی کشور میدانند که علت حادثه چیست اما بنا به ملاحظات امنیتی فعلا بنا ندارند در این باره صحبت کنند.”
موکول کردن علت اصلی حادثه باعث شد تا گمانه زنی ها در رابطه با وقوع این حادثه به سمت اسراییل برود. هرچند که ادعای «ادی کوهن» مشاور پیشین دفتر نخستوزیر اسرائیل هم در این بین بی تاثیر نبود.
از طرفی بعضی مقامات این حادثه را به مجاهدین نسبت دادند باتوجه به اینکه مجاهدین در افشای پروژه اتمی ایران نقش جدی داشتند.
بی بی سی فارسی از گروهی به نام «یوزپلنگان وطن» نام برد که در این حادثه دست داشته اند.
اما مقامات ایران با رد کردن گمانه زنی ها علت ماجرا را به آینده موکول میکردند.
مجتبی ذالنوری رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس ۲۱ تیرماه درباره این حادثه به خبرگزاری ایرنا گفت: ابعاد مختلف در حال بررسی و عامل اصلی این حادثه تقریبا روشن شده است ولی از موضع کمیسیون امنیت ملی سناریوهای مختلف در حال بررسی است که خداینکرده در شناسایی علت اصلی اشتباه یا انحرافی صورت نگیرد.
سید یوسف طباطبایینژاد در خطبههای نماز جمعه اصفهان، در رابطه با علت حادثه نطنز گفت: وسایلی از خارج برای آزمایش سانتریفیوژهای جدید خریداری شده بود یکی دو سال قبل توسط پیمانکار خارجی تعمیر شد و بیشترین احتمال آن است که توسط آنان یک بمب مدتدار یا چیزی شبیه آن کارگذاری شده است البته هنوز علت در دست بررسی است.
کریمی قدوسی پس از بازدید محل انفجار اعلام کرد: انفجار نطنز ناشی از عملیات نفوذ و خرابکاری بوده است. او بازرسان آژانس را مسئول این انفجار معرفی کرد و محمدباقر قالیباف رییس مجلس هم او را تایید کرده بود.
در تصفیه حساب جناحی اداره اطلاعات اصفهان عامل انفجار سایت نظنز را تایید کرد
اما حالا کاشف به عمل آمده است که مسول بمب گذاری شخصی به نام ارشاد کریمی است که، سالها پیمانکار سایت بوده و راهاندازی چرخه غنیسازی در اختیار وی قرار داشته است.
وی به وسیله تیم خود سالن محل سانتریفیوژها را منفجر کرد و خسارت بزرگی به صنعت هستهیی و همچنین حیثیت نظام وارد کرد. صلاحیت او را اداره اطلاعات اصفهان تأیید کرده بود.
مهندس ارشاد کریمی متولد سال ۱۳۴۴ بنیانگذار و مدیر عامل شرکت مهندسی “مقیاس همیشه ردیاب” میباشد.
وی همزمان با دوران جنگ، کار حرفهای خود را در صنایع دفاع آغاز نموده و تا سال ۱۳۷۰ در واحد تجهیزات اندازهگیری دقیق، در ساخت ابزارهای اندازهگیری مانند گیج های فرمان برو نرو، به فعالیت در حوزهی طراحی، ساخت و کنترل اندازهگیری پرداخت.
پس از آن، وارد بخش خصوصی شد و حدود دو سال تا اواخر سال ۱۳۷۲ در صنایع خودرو کار کرد.
همزمان با تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، با تمرکزی بیش از پیش، کار در حوزهی اندازهگیری دقیق را در صنایع خودروسازی از سر گرفت.
وی با ورود به شرکت لکسر، شرکت تجاری واردکنندهی تجهیزات دستی، بر طبق یک توافق دو جانبه توانست در مدت چهار سال آن را به یک شرکت مهندسی در زمینهی ابزار دقیق و کالیبراسیون تبدیل کند.
او در سال ۱۳۷۷ از شرکت لکسر جدا شده و شرکت مهر را پایهگذاری کردند. شرکتی که گفته می شود با نهادهای بسیاری در حال همکاری است.